RO HU EN

Garancia

Garanciális feltételek

Rizikómentes vásárlás, 100%-os pénzvisszafizetési garanciát vállalunk termékeinkre, mert úgy gondoljuk elégedett lesz velük.

A garancia a termékek eladására és jótállására vonatkozó 2003. évi 449 törvény, a 2007 január 1-jén hatályba lépett Fogyasztóvédelmi Törvénykönyvre vonatkozó 2004. évi 296 -os törvény és a fogyasztók védelmére vonatkozó 2006. évi 476-os törvénnyel kiegészített 1992. évi 21-es Kormányrendeletnek alapján történik.
A KOLOK DESIGN Kft. biztosítja, garantálja és saját felelősségére kijelenti, hogy a 2002. évi 1022-es Kormányhatározat 5. cikkelye alapján - amely azokra a termékekre és szolgáltatásokra vonatkozik, amelyek kockáztatják az életet, az egészséget, a munkavédelmet és környezetvédelmet – hogy az ezüstből, féldrágakövekből, drágakövekből, gyöngyből és más anyagokból készült ékszerek nem veszélyeztetik az életet, az egészséget, a munka biztonságát és nincs semmiféle negatív hatásuk a környezetre és megfelelnek az Európai Uniós szaványoknak.
A természetes kristályokon jelentkezhetnek apró hibák, színbeli tökéletlenségek, vagy repedések, amelyek nem jelentenek sérülést, mivel ez a természetes megjelenésük.

A garancia magába foglalja azt a tényt miszerint az ékszer féldrágakőből, drágakőből, illetve ezüstből készült, és az nem változtatja meg tulajdonságait a vásárlástól számított 2 éven belül, ha az megfelelően volt használva.
A 2003. évi 449 törvény 11-es cikkelyének 2. bekezdésének értelmében a vásárló nem igényelheti az ékszer kicserélését a kő kiesésének vagy erőltetett kapocs hibásodása következtében.

A garancia nem foglalja magába azon hibásodott ékszereket, amelyek hibásodása az 1. - es (Óvintézkedések és információk) pontnál felsorolt óvintézkedések be nem tartása, baleset, figyelmetlenség, nem megfelelő használat következtében jöttek létre vagy más tényezők, amelyek nem állnak kapcsolatban gyártási hibával.
A garanciában levő termékeken történő javítás ingyenes vagy a 1992. évi 21-es kormányrendelet feltételeinek megfelelően kicserélhető ha bebizonyosodott, hogy a hibásodást gyártási hiba okozta, és nem a vásárló által nemmegfelelő használat következtében jött létre. Csere esetében nem garantáljuk, hogy pont ugyanaz a modell lesz szállítva. Ha nincs készleten ugyanaz a modell, egy ugyanolyan értékű hasonló modell lesz elküldve.
Kolokekszer.hu ügyfelei a csomag átvételétől számított 30 napon belül visszaküldhetik a vásárolt termékeket, bármiféle büntetés vagy motiváció nélkül. A termék visszaküldésének költségét a megrendelő állja. Ez a feltétel nem érvényes a Viszonteladók számára.
Kolokekszer.hu garantálja a rendelés értékének visszatérítését 30 napon belül az írásban megkapott visszaküldési értesítés dátumától. A visszatérített összeg értéke nem foglalja magába a szállítás és a csomagolás értékét. A garancia időtartama a kiadott számla dátumától van számolva.
A megrendelőnek garantáljuk, hogy abban az esetben ha a hibásodás rendeltetésszerű körülmények közt történő használat következtében történt a garancia periódusa alatt, a terméket saját költségünkön megjavítjuk vagy egy ugyanolyan termékkel helyettesítjük azt. A garancia időtartama meghosszabbodik azzal az időtartammal, amely alatt a termékek javítás alatt voltak.
A garancia csak abban az esetben érvényes, ha a vásárló az eredeti számlával és az eredeti garanciapapírral együtt küldi vissza a terméket. A Kolok Design Kft. fenntartja a javítás visszautasításának jogát, a fent említett iratok hiányában vagy ha az ezeken található információk nem teljesek. A számla vagy garanciapapír elvesztése a garancia megszűnését vonja maga után. A sorszám részleges vagy teljes eltörlése a garancia megszűnését vonja maga után. A garanciapapírnak nem adunk ki másolatot.

1. Óvintézkedések és hasznos információk

Javasoljuk, hogy óvja az ékszereket az ütésektől, gyengéden nyissa ki a karkötő, nyaklánc, fülbevaló és láncok kapocsait.
Az ékszereket kötelezően le kell tenni lefekvés, fürdés, mosogatás vagy olyan tevékenységek előtt, amely alatt az ékszer vízzel, mosószerrel, kozmetikumokkal, tisztítószerekkel érintkezne, mivel ezek a különböző kövek fellazulását, a bőr vagy más természetes anyagok károsodását eredményezik.
Azok az ékszerek, amelyek gumis részt tartalmaznak, elvesztik rugalmasságukat ha különböző spray-el, kozmetikai termékekkel vagy kémiai anyagokkal lépnek kapcsolatba. A féldrágakövekből készült ékszereket, nyakláncokat ajánlott alvásnál letenni, ezzel elkerülve sérülésüket.

Ne hagyja az ékszereket felügyelet nélkül a gyerekek kezében.
Az ékszereket kötelezően le kell tenni mielőtt különböző kémiai anyagokkal dolgozna, hogy megóvja azok színét az elváltozástól és, hogy ne sérüljön azok felülete. Az ékszereket nem ajánlott viselni különböző fizikai tevékenységek során, amelyek következtében az ékszer izzadsággal érintkezhet, mivel ez a felső réteg sérülését vagy egyes részek leválását okozhatják.
Vízzel, acetonnal vagy más folyadékkal való érintkezés a kövek leválását okozhatják. Ugyanakkor ne használjon parfümöt, hajspray-t az ékszerek közelében.
Ne szorítsa be az összes ékszert egy ékszertartóba, tartsa őket külön. Az ezüstből készült ékszereket ajánlott műanyag tasakban tartani, száraz helyen, a konyhától és fürdőszobától távol, hogy elkerülje ezek oxidálódását és ezek érinkezését a nedvességgel és meleggel.
A 92,5%-os ezüst ékszerek, amelyek nincsenek ródiummal bevonva nedves és erős meleg levegővel találkozva megoxidálódhatnak, ez nem egy hiba. Az ezüst ékszerek megtisztítása egyszerű szódabikarbonáttal vagy direkt ezüstnek ajánlott szerekkel.
Az ékszerek tisztításához és azok fényének megőrzése érdekében javasoljuk, használjon puha törlőrongyot, amelyek direkt ékszereknek voltak kifejlesztve. A gyönggyel vagy természetes kristályokkal kombinált ékszerek tisztítását ajánlott elkerüéni kémiai anyagokkal vagy olyan szerekkel, amelyek ezüst tisztítására ajánlottak, mivel megváltoztathatják a kristályok színét.
Az 1992. évi 21-es kormányrendelet értelmében a garancia a garanciális időn belüli, a termékeknél felmerült hiányosságok orvoslására vonatkozik. Ezeket a javításokat jól meghatározott időn belül és szabályok szerint kell végrehajtani.

Ugyanennek a határozatnak az értelmében az eladó csak abban az esetben köteles az ügyfél kérésére helyettesítse a terméket vagy visszatérítse annak értékét, ha a termék használatának ideje a garanciális idő alatt a felmerült problémák miatt meghaladja a 10%-ot. Az érték visszaszolgáltatás vagy annak kicserélése csak akkor valósul meg ha bebizonyosodott a termék használatának lehetetlensége .
Azoknak a javításoknak az esetében, amikor a termék sérülését az utasítások be nem tartása, figyelmetlenség, baleset, helytelen használat okozta, a javítás költségei az ügyfélre hárulnak.

A következő esetek vezetnek a termékek mentesítéséhez a garancia alól: javítások végrehajtása nem felhatalmazott személyek által, az általános karbantartási és használati utasítások be nem tartása a vásárló által.

Hírlevél

Termékek összehasonlítása

Nincsenek összehasonlítható termékek.