RO HU EN

Történetünk

Küldetés: Összegyűjteni a világ legszebb kristályait, drágaköveit és olyan csodás ékszereket alkotni, amelyek egyedi színvilágukkal és csillogásukkal kiemelik viselőjük külső és belső szépségét, valamint bűvöletükbe ejtik azokat akiket megajándékozunk velük.
Kezdetben csak egy rügyező családi szenvedély volt – mi csak a „suttogó kövek meséjének” neveztük.
Az idő teltével, csetlő-botló apró lépésekkel ez a szenvedély átalakult a misztikus köveket kutató hivatássá, megismervén olyan embereket akik ők maguk termelték ki a kristályokat az anyaföldből, ismerték a kövek minden rejtett tulajdonságát, megtanítottak arra, hogy a kristályoknak lelkük van.
Végül a szenvedély eredménye egy vállalkozás lett, amelynek fő célkitűzése az volt és továbbra is az marad, hogy gyönyörködtessen és örömet ajándékozzon.
A családom generációkon keresztül a kristályok szépségének a rabja volt, színes köveket, csillogó kristályokat gyűjtöttek, nem bírtak ellenállni a kövek szépségének bármerre is sodorta őket a sors.
Nagyapám igen finom kézügyességgel volt megáldva, gondos odafigyeléssel válogatta ki a köveket, képes volt akár napokig nemezzel fényezni a köveket, csak hogy elnyerje tökéletes fényüket. Majd egyszerű ékszereket készített belőlük, amelyek letisztult egyszerűségükkel nyerték el a tetszést.
Igen nagy szeretettel és büszkeséggel ajándékozta a kész darabokat a család apraja-nagyjának, mosolyt csalva mindenki szívébe.
Minden egyes kő és kristály darabot színe, formája vagy eredete alapján egy névvel személyesített meg. Nagyapám szerint kövek olyanok mint az emberek, mindegyik egyedi, nem létezik két egyforma és a szilárd külső egy törékeny, csiszolható belsőt takar. Sokat emlegette, hogy véssük jól az eszünkbe, hogy a köveknek lelkük van, ezért figyeljünk oda rájuk, igyekezzünk harmóniába kerülni velük és ezáltal meghalljuk a belső suttogásukat, amely végigsegít az élet rögös útján.
A kövek iránti szenvedély magával ragadta családunk minden tagját és ez a kötelék generációról generációra egyre erősebbé vált.
Egyszer megkérdeztem édesanyámat miért tart olyan sok időt egy nyaklánc kiválasztása ha csak sétálni megy. Furfanggal fűszerezett érdekes választ kaptam, amelyet a nemes erdélyi magyar gyökerekkel rendelkező család tapasztalatára alapozott:
„ A boldogságot mindennap megélheted, nem csak Karácsonykor vagy ünnepnapokon.
A boldogság olyan mint a sors, amely mindennap a kezedben van, amely felett te döntesz, attól függetlenül, hogy királylány vagy szegény ember vagy.
A pénz nem hozza el neked a boldogságot, de a döntéseid igen, bármilyen kicsinek és jelentéktelennek is tűnnek.
Bárhova is indulsz, indulj mosollyal az arcodon, légy rendezett és tiszta, viselj természetes ékszereket, amelyek a Föld csodás kincseiből készültek, ezáltal magabiztosságot kölcsönöznek bármilyen helyzetben. Ezzel a hozzáállással pozitív kisugárzást vetítsz környezetedre.
Soha ne hamarkodd el a döntést, ne véletlenszerűen kiválasztott díszeket aggass magadra! Válaszd a hozzád legjobban illő színt, amely a legközelebb áll egyéniségedhez és az adott lelkivilágodhoz. Ne csalj, ne próbálj hazudni önmagadnak, ne próbáld leplezni bizonytalanságodat vagy a boldogságot ami épp a lelkedben van! Válaszd azt a kőszínt, amely a legközelebb áll hozzád, meleg színeket ha vidám vagy, visszafogottabb színeket ha lehangolt vagy. A kövek rezgése összhangba kell kerüljön veled, másképp nem valósul meg a harmónia a kövek által kisugárzott energia és lelkivilágod közt.
Miután kiválasztottad, hogy mit szeretnél viselni, vedd a kezedbe a kristályból készült ékszert, tekinteteddel simogasd végig, kezeiddel melegítsd fel a köveket a tested hőmérsékletére mielőtt viselnéd az ékszert. Tudom, hogy mindig sietsz, de hidd el, hogy ez az apró figyelmesség kárpótol a nap folyamán, kiegyensúlyoz testileg és lelkileg egyaránt, jobban fogod érezni magad a bőrödben és a kisugárzásod is boldogságot fog árasztani. A közted és az ékszerek közt létrejött összhang új kapukat tár ki előtted, sikert hoz az élet minden területén.
A felmelegített kövek melegséggel fogják betölteni a szívedet is, így környezeted fele is melegséget, szeretetet fogsz sugározni. A kövek fénye pedig kihangsúlyozzák a szemed csillogását és megmutatják benne az életörömöt.
Lehet, hogy elavultnak hangzik mindaz amit meséltem, de én ezt követem és elmondhatom, hogy kiegyensúlyozott és boldog életet élek.”
Ez a történet elevenen és világosan megmaradt az emlékezetemben a mai napig, amikor édesanyám már 92 éves és már nem olyan mozgékony mint 2-3 évvel ezelőtt.
Így elhatároztuk a fiammal, hogy a kristályok különleges energiáját közelebb hozzuk az emberekhez, összegyűjtve a gondosan kiválasztott darabokat, a világ szinte összes féldrágakő és drágakő típusából, ezáltal életkedvet és szépséget is ajándékozva nekik.

Kolcsár Mária - Menedzser

Hírlevél

Termékek összehasonlítása

Nincsenek összehasonlítható termékek.